1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
Έχουμε 103 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σάββατο 09/11/13: Διαταραχές του Άγχους στα Παιδιά

PDF Εκτύπωση E-mail

000000000s
Σεμινάριο

Διαταραχές του Άγχους στα Παιδιά 

Ημερομηνία:  Σάββατο 09 Νοέμβρίου  2013         Ώρες: 10:00-14:00

Τόπος: Αβέρωφ 18 Περισσός Τ.Κ. 14232 (Δίπλα στο Σταθμό του ΗΣΑΠ)

Επιμορφωτές:  Γιάννης Σύρος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων & Σταματίνα Καλογεράκου, Ψυχολόγος, Msc

Ενδεικτικά Περιεχόμενα:

Το άγχος μπορεί να οριστεί ως ένα δυσφορικό συναίσθημα επικείμενου κινδύνου. Το άγχος, όμως, θεωρείται ένα φυσιολογικό συναίσθημα καθ’ όλη την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού και παίζει ρόλο προστατευτικό και προσαρμοστικό. Μάλιστα, υπάρχουν διάφορα ηθολογικά και εξελικτικά πρότυπα που θεωρούν ότι το άγχος είναι απαραίτητο για την «επιβίωση των ειδών». Έτσι, το άγχος εξελίσσεται, με την πάροδο του χρόνου, στα περισσότερα παιδιά και στους εφήβους, γι’ αυτό και θεωρείται κομμάτι της φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού.

Πότε όμως θα θεωρηθεί το άγχος στα παιδιά υπερβολικό ή παθολογικό; Σημαντικό κριτήριο αποτελεί ο βαθμός δυσφορίας με τον οποίο το βιώνει το ίδιο το παιδί, καθώς και η επίδραση που έχει στη λειτουργικότητά του, τόσο στο σχολικό, όσο και στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Οι αγχώδεις διαταραχές στα παιδιά και στους έφηβους είναι ένα συχνό φαινόμενο που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και πιθανόν να διαφεύγει της προσοχής του εκπαιδευτικού, του γονέα, και ενίοτε ακόμα και του ειδικού ψυχικής υγείας. Υπολογίζεται ότι 10%-20% των παιδιών σχολικής ηλικίας παρουσιάζουν, πέρα από το άγχος, και συνοδά συμπτώματα και συμπεριφορές, όπως κοινωνική απόσυρση, φοβίες, απομόνωση, κατάθλιψη και σωματικές ενοχλήσεις. Οι πιο συχνές επιπτώσεις των αγχωδών διαταραχών είναι η αρνητική σχολική επίδοση, οι δυσκολίες στις κοινωνικές σχέσεις, η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Στην παρούσα εισήγηση, εξετάζονται οι αναπτυξιακοί εκείνοι παράγοντες που σχετίζονται με τις φυσιολογικές αλλά και τις παθολογικές μορφές του άγχους στα παιδιά και στους εφήβους. Παρουσιάζονται επίσης διάφορα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τη συχνότητα, τα δημογραφικά δεδομένα και τις συχνότερες μορφές συννοσηρότητας, καθώς και η ευρύτερη κλινική εικόνα των διαταραχών αυτών. Εξετάζονται επίσης οι πρακτικοί εκείνοι τρόποι με τους οποίους ο εκπαιδευτικός μπορεί να ενεργήσει προκειμένου να βοηθήσει έναν μαθητή με υπερβολικό άγχος, ενώ ακολουθεί ανασκόπηση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, όπου περιλαμβάνονται κυρίως μελέτες αξιολόγησης ψυχοκοινωνικών θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Ώρες προσέλευσης-Παραλαβή Σημειώσεων: 09:00-09:45

Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00     Διάλειμμα-Καφές: 12:00-12:30    

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 14:00     Παραλαβή  βεβαιώσεων: 14:300-15:30

Δίδακτρα:

Γενικό Κοινό: 20€,      Εκπαιδευτικοί: 15€,     Φοιτητές: 10€,

Άνεργοι (με κάρτας ανεργίας): 10€,      Κάτοχοι Κάρτας Σεμιναρίων του ΑΙΕ: Δωρεάν


Παρέχονται:
 • Σημειώσεις
 • Βεβαίωση
 • Βιβλιογραφία
 • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες (3)

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιερώνει μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

 • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
 • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας.
 • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία

 Πληροφορίες - Εγγραφές:

 • Τηλέφωνα:  210-3846930 & 210-3846534
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

Είσοδος e-learning

Περιοδικό e-merologio

  
Το ΑΙΕ στα social NetworksΤο ΑΙΕ στα social Networks