1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Έχουμε 106 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τετάρτη 16/07/14: Επιχειρήσεις Εστίασης

PDF Εκτύπωση E-mail

coffee-and-sweetsΣεμινάριο

Ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής, παραγωγής και διάθεσης τροφίμων.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση.


Ημερομηνία:  Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014         Ώρες: 16:00-22:00 

 

Τόπος: Αβέρωφ 18 Περισσός Τ.Κ. 14232 (Δίπλα στο Σταθμό του ΗΣΑΠ)

Εισηγητής: Παναγιώτης Σκιαδάς, Χημικός Μηχανικός     Βιογραφικό και Προσωπικό site

Τα τελευταία είκοσι χρόνια συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων, σε θέματα βασικού, λειτουργικού, λεπτομερούς σχεδιασμού και αδειοδότησης, σχεδιασμού προϊόντων και παραγωγής, εφαρμογής συστημάτων αυτοελέγχου, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων που βασίζονται στις αρχές της haccp και εφαρμογής μοντέλων marketing και management εφαρμοσμένων στη «βιομηχανία» εστίασης και τροφίμων.

 Ανάλυση της Νομοθεσίας: Αθανάσιος Κετσάτης, Δικηγόρος Αθηνών    Βιογραφικό και Προσωπικό Site


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες που σκοπεύουν να ιδρύσουν επιχειρήσεις εστίασης πλήρους και πρόχειρου γεύματος, σνακ, καφέ, εργαστήρια, βιοτεχνίες και βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και καταστήματα διάθεσης τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, καταστήματα τυποποιημένων προϊόντων κλπ.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Να γνωρίσουν οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, καφέ, σνακ, εμπορίας τροφίμων και παραγωγής τροφίμων, τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων, τις δυσκολίες και τους κινδύνους. Να γνωρίσουν τα νομικά θέματα και γενικότερα το θεσμικό πλαίσιο της ίδρυσης και της λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις διαδικασίες της αδειοδότησης και τον τρόπο που θα επιλέξουν το ακίνητο για την στέγαση της επιχείρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και οικονομικές ζημίες. Να γνωρίσουν τι είναι και πως λειτουργούν τα συστήματα ασφάλειας τροφίμων, HACCP, ISO22000 κλπ. πως εφαρμόζονται και πως πιστοποιούνται, τι είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και τι επιβάλλεται από την αγορά, ποια είναι τα οφέλη για την επιχείρηση και τον καταναλωτή και ποιες είναι οι δυσκολίες κατά την εφαρμογή τους.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

16.00-16.45

Ίδρυση επιχειρήσεων, σύσταση εταιρειών: λογιστικά και νομικά θέματα. Τι είδους εταιρία θα επιλέξετε αναλόγως της δραστηριότητας και των οικονομικών μεγεθών.

16.45-17.30

Αδειοδότηση επιχειρήσεων: Τι να προσέξετε, δημόσιες υπηρεσίες και αδειοδότηση, στοιχεία νομιμότητας των κτιρίων, χρήσεις γης, καταλληλότητα χώρων, αλλαγή χρήσης, άδειες οικοδομής και τακτοποίηση αυθαιρέτων.

17.30-18.15

Υποχρεώσεις επιχειρήσεων, έγγραφα, φύλλα εργασίας, νομοθεσία, ΕΚ 852/2004 – ΥΔ 96967/2012.

18.15-18.45

Διάλειμμα καφές, πρόχειρο γεύμα

 

18.45-19.30

HACCP – ISO22000 και άλλα συστήματα ποιότητας. Πως λειτουργούν και πως πιστοποιούνται. Νομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Ο ρόλος του ΕΦΕΤ και των άλλων ελεγκτικών δημόσιων φορέων.

19.30-21.00

Στοιχεία management – marketing για μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις – business plan, προώθηση μέσω internet και ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

21.00-21.30

Συζήτηση – κλείσιμο σεμιναρίου.

 

 

Παρέχονται:

coffee-and-sweets

  • Έντυπο Υλικό: Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις (Οδηγός ίδρυσης επιχειρήσεων τροφίμων)

     

     

  • Βεβαίωση 

     


Χρήσιμες Πληροφορίες:

Ώρες προσέλευσης-Παραλαβή Σημειώσεων: 15:15-15:45

Δίδακτρα: 135€,   Άνεργοι:110€, Μέλη της ίδιας επιχείρησης (2-4 άτομα) 110€




Επικοινωνία

 Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνα:  210-3846930
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

Είσοδος e-learning

Περιοδικό e-merologio

  
Το ΑΙΕ στα social NetworksΤο ΑΙΕ στα social Networks